A jobb szolgáltatás érdekében az oldal cookie-kat használ. Azzal, hogy tovább böngészik az oldalon, elfogadja a Cookie és Adatkezelési Szabályzatunkat. Elfogadom
  • Ide jon a slide
  • Ide jon a slide
  • Ide jon a slide
VPS Alap csomag
Médium csomag
Sigmaplex csomag
Prémium csomag

Virtuális szerver bérlés

Virtuális szervert akkor célszerű bérelni, ha a hagyományos osztott tárhely konfigurációja nem elég rugalmas az egyedi igényekhez, vagy a tárolt adatok biztonsági követelményei, a futtatott alkalmazások igényei dedikált rendszert igényelnek. Jellemző felhasználás továbbá a fejlesztői- és tesztrendszerek futtatása. Természetesen alkalmas dedikált teljesítményt nem igénylő (induló) vállalkozás teljes instratruktúra kiszolgálására is.

Egy virtuális szerver esetén ugyanazok a szolgáltatások nyújthatók, mint egy fizikai szerver esetén, azonban a VPS általában olcsóbb, és erőforrások tekintetében egyszerűen, akár perceken belül bővíthető, módosítható. A mostani virtualizációs technológiáknak köszönhetően egy virtuális szerver a legtöbb igényre megfelelő megoldást nyújt.

A Microsoft-al kötött keretmegállapodás eredményeként minden VPS csomagunkhoz lehetőség van SPLA licensz konstrukcióban Microsoft szoftverek havi bérélésére. A szoftverek licenszkonstrukcióival kapcsolatban kérjük egyedileg érdeklődjön.

A VPS szolgáltatás moduljainak (frontend,storage,backup) redundanciája (megléte) határozza meg, hogy a VPS mennyire lesz hibatűrő egy esetleges infrastruktúra hiba esetén. Kérjük ezeknek a tulajdonságoknak a szükségességét a konfiguráció összeállításakor mérlegeljék saját igényeik alapján.


VPS Nano VPS Micro VPS Mini VPS Midi VPS Pro
Processzor 1 vCPU 1 vCPU 1 vCPU 2 vCPU 4 vCPU
Memória 256MB 512MB 1GB 2GB 4GB
Merevlemez 5GB 10GB 20GB 60GB 100GB
Storage backend
(SATA / SAS / SSD)
SATA SATA SAS SAS SAS
IP Cím 1db IPv4 1db IPv4 1db IPv4 1db IPv4 1db IPv4
IPv6 támogatás (ingyenes) van van van van van
Internetkapcsolat 100 Mbps 100 Mbps 100 Mbps 100 Mbps 100 Mbps
Webes újraindítás van van van van van
KVM támogatás van van van van van
Adatmentés Nincs Nincs Heti Heti Heti
Redundancia
(nincs / storage / full)
nincs nincs storage storage storage
Számlázási időszak 3-6-12 hónap* 3-6-12 hónap* 1-12 hónap 1-12 hónap 1-12 hónap
Konfiguráció ára 2500 Ft / hó 3500 Ft / hó 5000 Ft / hó 8000 Ft / hó 13500 Ft / hó
Megrendelem Megrendelem Megrendelem Megrendelem Megrendelem

*Számlázási időszak: A VPS Nano és a VPS Micro konfigurációk esetén a minimális bérlési idő 3 hónap! A számlázás 3, 6 vagy 12 havi periódusokban, előre történik.

A VPS-ek minden esetben teljes értékű hypervisoron futnak, ezért funkcionalitásban teljesen megegyeznek egy dedikált géppel (KVM, Virtual CD-ROM, újraindítás, stb.).

A virtuális szerverek kiszolgálói nagy teljesítményű, korszerű Intel Xeon processzoros szerverek. Minden VPS minimálisan Intel Xeon E5620 (2.4GHz) vagy Xeon E5-2620 (2.00 GHz) konfigurációjú processzormaggal rendelkezik.

Az árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák.